Nieuw tijdperk energieprestatie gebouwen: NEN helpt u hierbij!

Sinds 1 januari 2021 is het nieuwe tijdperk Energieprestatie van gebouwen (EPG) aangebroken. De wettelijke BENG-eisen zijn van kracht. Ook geldt nu de aanvullende wettelijke TO-juli eis voor nieuwbouwwoningen. Hoe kan mijn vastgoed voldoen aan deze eisen? Al deze eisen brengen een hoop veranderingen met zich mee. NEN helpt u hier graag bij.

Om aan alle eisen te kunnen voldoen is NTA 8800 ontwikkeld. Met NTA 8800 kan niet alleen de energieprestatie van nieuwbouw (woning- én utiliteitsbouw) worden berekend, maar ook de energieprestatie van bestaande gebouwen (woning- én utiliteitsbouw). Vanaf 1 januari 2021 verwijst de bouwregelgeving ook naar NTA 8800. Deze norm is overigens vrij beschikbaar.

Wat zijn de BENG-eisen precies? Hoe zit het met de TO-juli eis? Wat zijn de highlights van NTA 8800? Hoe reken ik met de nieuwe energieprestatienorm? Hoe zit het met kwaliteitsborging? Deze en nog meer vragen spelen wellicht in uw hoofd. Om u hierbij te helpen heeft NEN een video ‘Nieuw tijdperk EPG’ en een whitepaper ‘Highlights NTA 8800’ ontwikkeld. Hiermee krijgt u een gemakkelijke uitleg van de veranderingen. Wel zo handig!

Bent u daarnaast nog op zoek naar praktische handvatten, dan raden we u aan om de training
‘NTA 8800: Nieuw tijdperk energieprestatie, praktisch aan de slag’
te volgen. In deze training leert u aan de hand van (praktijk)cases wat deze norm inhoudt, hoe u de EPG berekent, wat de belangrijkste tips zijn en op welke valkuilen u moet letten.

Meer informatie
Voor meer informatie over het nieuwe stelsel EPG, ga naar www.gebouwenergieprestatie.nl.

Plaats een reactie